H ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑ TOP BLOGS

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ALBUM ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΟΚ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ: ΗΟLLYWOOD VAMPIRES - HOLLYWOOD VAMPIRES

Όταν Ο Johnny Depp συναντιέται με τον Alice Cooper και τον Joe Perry, το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό είναι ένας απίστευτος οργασμός, ειδικά αν είσαι φαν ενός από τους τρεις ή και των τριών. Βέβαια εδώ έχουμε να κάνουμε καθαρά με μουσική και το supergroup των τριών προαναφερθέντων αστέρων του Hollywood. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Το The Hollywood Vampires αρχικά ήταν ένα... "ιδιόμορφο" club που δημιούργησε ο κύριος Vincent Fournier (a.k.a Alice Cooper) κάπου στα ΄70s στο L.A της California με αρκετά εξέχοντα μέλη. Το 2015 μαζί με τους προαναφερθέντες κυρίους Johnny Depp και Joe Perry το εν λόγω club πήρε μορφή συγκροτήματος, καθώς δημιουργήθηκε το ομώνυμο supergroup και στις 11 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album της μπάντας. Έχοντας ως συμπαραστάτες τους Paul McCartney, Robby Krieger, Orianthi, Dave Grohl, Slash, Brian Johnson, Joe Walsh, Perry Farrell, και Zak Starkey μεταξύ άλλων, το μόνο που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν είναι μια τεράστια δισκάρα. Βέβαια δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν μόνο τρία καινούργια κομμάτια μέσα στο δίσκο και όλα τα υπόλοιπα είναι διασκευές. Η αλήθεια είναι πως πολλούς μπορεί να τους ξενίσει το γεγονός πως σαν δίσκο του μήνα επέλεξα ένα album κυρίως με διασκευές, αλλά πιστέψτε με δεν είναι αυτό που ακούγεται. Είναι ένας ολοκληρωμένος δίσκος αποτελούμενος ίσως από την καλύτερη επιλογή κομματιών που θα μπορούσε να γίνει και με έναν Alice Cooper ο οποίος αποδεικνύει πως, όχι μόνο δεν τον έχει επηρεάσει η φθορά του χρόνου, αλλά βρίσκεται στα καλύτερά του. Έχω να ακούσω τόσο καλή απόδοση και γενικότερα ερμηνεία από τον κύριο Cooper αρκετά χρόνια θα έλεγα. Όσων αφορά τα νέα κομμάτια του δίσκου, απλά θα αρκεστώ στο να πω πως άνετα γίνονται hitάκια σε οποιοδήποτε club και ραδιοσταθμό.

Δίσκος του μήνα λοιπόν για εμένα για 2 ακόμα κύριους λόγους. Πρώτα από όλα η ιδιαίτερη παρουσία του κυρίου Johnny Depp και κατά δεύτερων η τελευταία ηχογράφηση του κυρίου Christopher Lee, πρωτού αφήσει τον μάταιο κόσμο στον οποίο ζούμε. Λίγα λόγια και σταράτα που λέει κι ένα ρητό, οπότε προτείνω άφοβα την αγορά του δίσκου και τον οργασμό που θα ακολουθήσει την ακρόαση του.



Επιμέλεια: Γιώργος Ραχιώτης

(Η παρούσα κριτική δημοσιεύεται και στο blog της εκπομπής "Ροκ Εξομολογήσεις"  www.rockexomologiseis.wordpress.com)

e-mail: rockexomologiseis@gmail.com
Σελίδες της εκπομπής στο facebook: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου