H ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑ TOP BLOGS

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ SORROWS PATH ΓΙΑ ΤΟ SWEDEN ROCK FESTIVAL

Την ίδια στιγμή που τα festivals έχουνε γίνει μια... "πονεμένη" πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα για τους οπαδούς του σκληρού ήχου, το Sweden Rock Festival παραμένει ένα από τα σημαντικότερα συναυλιακά γεγονότα για απανταχού metallers και hard rockers. Φέτος θα φιλοξενήσει πάλι πλειάδα σημαντικών ονομάτων, όπως είναι οι Judas Priest, οι Motley Crue, οι Def Leppard, οι Opeth, οι Evergrey κι άλλοι κι ανάμεσα σ'αυτούς θα προσπαθήσουν να βρεθούν κι οι δικοί μας Sorrows Path, μια άκρως ανερχόμαι μπάντα που κινείται στα μονοπάτια του Doom Power, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό που θα δώσει 4 θέσεις για το festival. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η μπάντα.

"Η μπάντα μας, Sorrows Path, που πέρσι έφτασε στην 5η θέση της τελικής ψηφοφορίας για το SWEDEN ROCK (4 μπάντες έπαιξαν…), επιλέχθηκε πάλι από τη Σουηδική επιτροπή να είναι μέσα στις 150 καλύτερες στο δεύτερο γύρο της επιλογής για το μεγαλύτερο Σκανδιναβικό rock/metal festival, όπου συμμετέχουν φέτος οι Judas Priest, Def Leppard και πολλές ακόμα μεγάλες rock/metal μπάντες… Σε αυτή την παγκόσμια ψηφοφορία συμμετέχει ο κάθε υπολογιστής (IP address) με μία ψήφο τη μέρα στην ίδια μπάντα μέχρι τις 11 Γενάρη που θα γίνει η τελική ψηφοφορία: http://www.swedenrock.com/en/festival/other/band-comeptition-2014 Με μία μικρή βοήθεια παραπάνω (καθημερινή ψήφος και share με φίλους) για τους Sorrows Path μπορούμε να κάνουμε το θαύμα και να γίνουμε η πρώτη Ελληνική μπάντα που θα κερδίσει σε αυτό τον τεράστιο διαγωνισμό! Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων! Doom rules eternally… Sorrows Path!"

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 20.12.14 PLAYLIST



1. Rush - Spirit of the Radio
2. Foo Fighters - Something from Nothing
3. Five Finger Death Punch feat.Rob Halford - Lift me Up
4. Judas Priest - Halls of Valhalla
5. Royal Blood - Little Monster
6. AC/DC - Play Ball
7. Magic de Spell & Γιάννης Παλαμίδας - Πρόγονε Πίθηκε Εσύ τι Λες;
8. Σέλας - Δύο Αιώνες Μετά
9. Λεωνίδας Καγιάφας - Τυχαία θα σε Ξαναδώ
10. Pink Floyd - Louder than Words
11. Iron Maiden - Como Estais Amigos
12.Trivium - Villainy Thrives
13. Shadow Gallery - Christmas Day
14. Dream Theater - Space-Dye Vest (live)
15. Sonata Arctica - Love
16. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Χαίρε
17. Ο.Μ.Ν.Ι.Α. - Ραντεβού στο Παραμύθι
18. Κωνσταντίνος Τσιμούρης & Αλεξάνδρα Κόνιακ - Κοιμήσου Απόψε Εδώ
19. Παύλος Παυλίδης - Λευκή Καταιγίδα
20. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Γιώργος Νταλάρας - Διδυμότειχο blues
21. Παύλος Σιδηρόπουλος - Να μ' Αγαπάς
22. Γιάννης Αγγελάκας - Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ 2014

Αλλή μια χρονιά πλησιάζει στο τέλος της για όλους εμάς και για τη Σχολή Κακών Τεχνών. Πάμε λοιπόν, ακριβώς όπως κάναμε και πέρυσι, να διαλέξουμε τα καλύτερα κομμάτια (μπορείτε να ψηφίσετε περισσότερα από ένα τραγούδια), μέσω της ψηφοφορίας που υπάρχει πάνω δεξιά στο blog μας, για το 2014 που σιγά-σιγά μας αφήνει...

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ "ΠΑΡΤΑΡΟΥΜΕ" ΣΤΟ "ON THE ROAD" ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ



Την Κυριακή 14.12.2014 οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Βανζέλ Γκρέκο (Atlantis fm)  και Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος (Σχολή Κακών Τεχνών στον RockhaRadio) ενώνουν τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας ένα ξέφρενο ροκ πάρτυ λίγο πριν τις γιορτές.

Μέρος διεξαγωγής ένας ιδιαίτερος κι εναλλακτικός χώρος, το "On the Road", Ιάκχου 12, στο Γκάζι.

Οι μουσικές επιλογές ποικίλες, με κοινό γνώμονα τη ροκ αισθητική. Η ανεβασμένη διάθεση κρίνεται απαραίτητη.

Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμή εισόδου: 3

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 06.12.14 PLAYLIST



1. Rush - Spirit of the Radio
2. No Doubt - Don't Speak
3. Alex Clare - Damn your Eyes
4. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Ελεονώρα Ζουγανέλη - Είπα στους φίλους μου
5. Γιάννης Κότσιρας - Και Πάλι Παιδί
6. Θλιμμένοι Άγγελοι - Σαν Εννιάχρονα Παιδιά
7. Metallica - Nothing Else Matters
8. W.A.S.P. - Hold on to my Heart
9. Dream Theater - Hollow Years
10. Joe Satriani - The Forgotten Pt.2
11. 4 Εποχές - Όλα Αυτά για Σένα
12. Δυτικές Συνοικίες - Πες μου Γιατί
13. Ριφιφί - Εξομολόγηση
14. Κωνσταντίνος Τσιμούρης & Αλεξάνδρα Κόνιακ - Κοιμήσου Απόψε Εδώ
15. Εν Ψυχώ - Για Πάντα Εδώ
16. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Πόρτο Ρίκο
17. Heaven's Gate - Best Days of my Life
18. Guns 'n' Roses - This I Love
19. Sting - Englishman in New York

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 22.11.14 PLAYLIST



1. Rush - Spirit of the Radio
2. Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?
3. Alter Bridge - Ties that Bind
4. Stone Sour - Do Me a Favour
5. Accept - Winter Dreams
6. Robert Plant - Big Log
7. Υπόγεια Ρεύματα - Παράξενη Κοπέλα
8. Ο.Μ.Ν.Ι.Α. - Ραντεβού στο Παραμύθι
9. Χρήστος Θηβαίος - Ημερολόγιο
10. Judas Priest - Angel
11. Virgin Steele - A Cry in the Night
12. Peter Murphy - I Spit Roses
13. Metallica - The Unforgiven III
14. Uriah Heep - Lady in Black
15. Κυριάκος Κουγιουμτζόγλου - Δύο Τσιγάρα Δρόμος
16. Muzik N.F. - Μαζί
17. Δυτικές Συνοικίες - Κιβωτός
18. Δ.Ο.Γ.Μ.Α. - Το Ταξίδι
19. Κίτρινα Ποδήλατα - Μη μ' αγγίζεις
20. The Offspring - The Kids Aren't Alright
21. Volbeat ft Sarah Blackwood - Lonesome Rider
22. Van Halen - Hot for Teacher

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΣΕΛΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ



Αυτή τη βδομάδα η Σχολή Κακών Τεχνών στον www.rockharadio.com αλλάζει μέρα και ώρα για να φιλοξενήσει τους Σέλας. Την Κυριακή λοιπόν στις 18.00 ο Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στο studio του rockha την μπάντα η οποία μόλις κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο, ο οποίος τιτλοφορείται "Δύο Αιώνες Μετά" κι ετοιμάζεται για την παρουσίαση του την επόμενη Παρασκευή, 21/11/14 στο Kookoo στο Γκάζι. Θα πούμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, θα ακούσουμε τις μουσικές μας και θα δώσουμε και μια διπλή πρόσκληση για την παρουσίαση του δίσκου. Αυτή την Κυριακή. Στις 18.00. Μόνο στον www.rockharadio.com. Να είστε όλοι εκεί!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ "ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ"




"Λέγεται πως υπήρξε κάποτε ένας άνθρωπος, σ’ ένα μακρινό μέρος, προικισμένος μ’ ένα σπάνιο χάρισμα. Ήταν μια μουσική ιδιοφυία, παρότι δεν ήξερε να παίζει κάποιο όργανο, ούτε είχε ποτέ λάβει μαθήματα μουσικής. Στο μυαλό του όμως, κείτονταν κρυμμένες όλες οι μουσικές, όλες οι μελωδίες του κόσμου. Δεν τις επέλεγε…. τον επέλεγαν κι όταν έκριναν πως ήταν η ώρα τους να του φανερωθούν, απλά του φανερώνονταν κι εκείνος τότε τις σιγοτραγουδούσε και τις κατέγραφε σ’ έναν παλιό φωνογράφο. Έπειτα, τις «έντυνε» με στίχους… στίχους απλούς, αλλά γεμάτους συναίσθημα, τους οποίους τραγουδούσε με την απαίδευτη, αλλά και τόσο χαρισματική φωνή του. Το μουσικό έργο εκείνου του ανθρώπου είχε την ιδιότητα να σε «μαγεύει» στο πρώτο άκουσμά του. Έτσι, εκείνος ο απλός και μάλλον ιδιαζόντως ντροπαλός, έως κι αδιάφορος στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής του, ανθρωπάκος, έγινε διάσημος, αφού πρώτα βέβαια το έργο του υπέπεσε στην αντίληψη των κατάλληλων ανθρώπων. Η ιστορία του όμως δεν τελειώνει εδώ… Του άρεσε να κάνει ορειβασία… να αφουγκράζεται τη σιγαλιά του βουνού και να κοιτάζει τον κόσμο από ψηλά. Μια βραδιά αποκλείστηκε σε κάποιο χιονισμένο όρος. Νόμιζε πως ήταν μόνος του, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε πως έκανε λάθος. Ήταν περιτριγυρισμένος από μια αγέλη λύκων, η οποία προφανώς είχε «θορυβηθεί» από την απροσδόκητη παρουσία του στο φυσικό τους περιβάλλον. Βαθιά μέσα του είχε τρομοκρατηθεί. Φρόντισε όμως να μη τους το δείξει. Προσπάθησε να δείξει σ’ αυτά τα άγρια «τέρατα» πως δεν είχε κακές προθέσεις, αλλά και πως δεν τα φοβόταν συνάμα και με κάποιον τρόπο, τα κατάφερε. Δεν ξέρω πως ακριβώς, αν κι υπάρχουν διάφορες παραλλαγές αυτής της ιστορίας, μερικές πιο ευφάνταστες από κάποιες άλλες, αλλά τα κατάφερε κι επέστρεψε πίσω σώος κι αβλαβής. Η ιστορία μας, όμως, δεν τελειώνει ούτε εδώ… Εκείνος ο άνθρωπος είχε γράψει ένα τραγούδι. Ήταν πολύ μικρός όταν το ‘γραψε. Ήταν ένα ερωτικό κομμάτι, απευθυνόμενο στον μεγάλο έρωτα της ζωής του, μια πιτσιρίκα που ήταν κόρη κάποιων οικογενειακών φίλων, με την οποία μεγάλωσαν μαζί. Ποτέ δεν της αποκάλυψε τον έρωτά του. Ούτε όταν έγινε διάσημος. Ούτε όταν έγινε διάσημο το εν λόγω τραγούδι του. Το μετάνιωνε κάθε μέρα της ζωής του, αλλά ποτέ δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Ώσπου ήρθε η στιγμή που το μετάνιωσε με τον πικρότερο τρόπο, όταν ο παιδικός του έρωτας, η γυναίκα της ζωής του, χόρεψε εκείνο ακριβώς το κομμάτι τη νύχτα του γάμου της με τον αγαπημένο της. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ένιωσε προδομένος, έστω κι αν ο ίδιος ήταν ο μοναδικός φταίχτης. Ο ίδιος άνθρωπος που δεν είχε φοβηθεί τους λύκους, εκείνα τα «τέρατα» σ’ εκείνο το αφιλόξενο, χιονισμένο βουνό, είχε μετατρέψει ένα απλό τραγούδι, ένα γλυκό κι όμορφο τραγούδι, σε «τέρας». Αυτό το «τέρας» τον στοίχειωσε για την υπόλοιπη ζωή του. Παράτησε τη μουσική και χάθηκαν τα ίχνη του. Κάποιοι λένε πως αποσύρθηκε σε κάποιο ορεινό χωριό και κάποιοι άλλοι πως διάλεξε την απόλυτη απομόνωση για να μπορέσει με την ησυχία του να βάλει τέλος στη ζωή του.
 
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας; Δεν υπάρχουν τέρατα. Δεν υπάρχουν δράκοι που με μια τους πύρινη ανάσα μπορούν να κάνουν στάχτη χωριά ολόκληρα. Δεν υπάρχουν αιμοδιψείς βρικόλακες, καταραμένοι σε μια αθάνατη αιωνιότητα. Ακόμα κι οι λύκοι της ιστορίας δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τέρατα. Στην πραγματικότητα, κατά βάση προσπάθησαν απλά να προστατέψουν το φυσικό τους περιβάλλον. Ούτως ή άλλως, είναι αδιαμφισβήτητο, νομίζω, το ότι το πιο αιμοσταγές και το πιο επικίνδυνο ον στον πλανήτη μας είναι ο άνθρωπος. Είναι το πιο απρόβλεπτο ον, το μοναδικό που δρα έξω από τα όρια των νόμων της Φύσης. Το μοναδικό που έχει δημιουργήσει τους δικούς του νόμους. Το μοναδικό που δυνητικά κρύβει μέσα του το «τέρας». Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο, είναι και το μοναδικό που έχει τη ροπή να δημιουργεί φανταστικά τέρατα."
 
Το άνωθεν κείμενο αποτελεί απόσπασμα του βιβλίου "Το Πέταγμα του Ικάρου" του Δημοσθένη Καραγιαννόπουλου.

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 08.11.14 PLAYLIST



1. Rush - Spirit of the Radio
2. 3 Doors Down - Kryptonite
3. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
4. Lordi - Scare Force One
5. Τρύπες - Ταξιδιάρα Ψυχή
6. Σέλας - Δύο Αιώνες Μετά
7. Ενέδρα - Γολγοθάς
8. The Rasmus - Livin' in a World without you
9. Hoobastank - The Reason
10. Green Day - Boulevard of Broken Dreams
11. Scorpions - Soul Behind the Face
12. Dream Theater - Wait for Sleep
13. Slipknot - Snuff
14. M.S.G. - Nightmare
15. O.M.N.I.A. - Ραντεβού στο Παραμύθι
16. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Σα να μη σ' έχασα
17. Τα Φώτα που Σβήνουν - Για μια παλιά Συμμαθήτρια
18. Metallica - Mama Said
19. The Black Keys - Lonely Boy
20. Editors - A Ton of Love
21. Bon Jovi - You Give Love a Bad Name

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΖΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑ...



Όταν νόμιζες πως δεν κοιτούσα
Σ' είδα να δακρύζεις στα κρυφά
Και να απαγγέλεις σκόρπιους στίχους
Και να καις τα ρούχα στη φωτιά

Όταν νόμιζες πως δεν μιλούσα
Είχα τόσα που ήθελα να πω
Για όλα αυτά που ήξερα πως κρύβεις
Δήθεν για το δικό μου το καλό

Όταν νόμιζες πως δεν κοιτούσα
Είδα τη ζωή μου να περνά
Να κοντοστέκεται πάνω στις ράγες
Και στο τρένο να χαμογελά

Όταν νόμιζες πως δεν κοιτούσα
Σ' είδα 'κείνες τις μάσκες να φοράς
Σ' αναγνώρισα μέσα στο πλήθος
Σε αγνώστους να δίνεσαι με μιας

Όταν νόμιζες πως δεν θ' αντέξω
Μη φοβάσαι, σου είπα, είμαι δυνατός
Τρέχω πάντα κόντρα στον άγριο άνεμο
Μα στα ψέματα είμαι κι εγώ καλός

Όταν νόμιζες πως δεν κοιτούσα
Είδα τη ζωή μου να περνά
Σαν αστείο που ποτέ δεν γέλασα
Κι ας το έπιασα με την πρώτη φορά

Όταν νόμιζες πως εγώ ζούσα
Μου 'χες μάθει μόνο ν' αναπνέω
Κι όταν πια νομίζεις πως εσύ κοιτάς
Στα κρυφά κι εγώ τα βράδια κλαίω...

Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

"ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ..."



Λένε πως κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή. Μια νέα σελίδα. Τι συμβαίνει όμως λοιπόν όταν γυρίζεις τη σελίδα; Σβήνονται με μιας όσα είχες διαβάσει πιο πριν; Κι αν ναι, πως θα βγάλει νόημα το βιβλίο; Ποια θα είναι η ουσία του; Τι νόημα έχει η ζωή χωρίς τις εμπειρίες, καλές ή κακές; Διότι στη θεωρία θα ήταν ωραίο που και που να γυρνούσαμε σε μια κατάσταση "tabula rasa". Να είχαμε τη δυνατότητα μιας καθάρειας, αγνής επανεκκίνησης. Αυτό όμως που μας διαμορφώνει είναι η πορεία μας, τα σημάδια μας, ακριβώς όπως ένα βιβλίο δεν κρίνεται από την τελευταία του ατάκα, αλλά από το τι προηγήθηκε στις σελίδες που οδήγησαν εκεί.

Η αφορμή του κειμένου είναι, προφανώς, η καινούρια σελίδα στη ραδιοφωνική μου πορεία. Στον rockharadio πλέον, κάθε Σάββατο στις 20.00. Αυτή είναι η αφορμή, ναι. Τα αίτια όμως της εσωτερικής μου ανάγκης να πω αυτά τα λόγια είναι πολύ πιο βαθιά και μας πάνε πολύ πίσω. Ίσως κάποιοι θεωρήσουν ότι βγάζω χολή, ίσως κάποιοι παρεξηγηθούν. Δεν δίνω δεκάρα, ακριβώς διότι αν κάποιος παρεξηγηθεί από τα λεγόμενα μου, μάλλον έχει τη "μύγα".

Έχοντας πια κλείσει τα 31 μου χρόνια (ναι, ξέρω, δεν δείχνω ούτε 25!) μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά το εξής: είναι καλύτερο κάποια πράγματα που λάτρεψες μικρός, κάποια πράγματα που σε διαμόρφωσαν, κάποιους ανθρώπους που θαύμασες, κάποια όνειρα που έκανες... να μη τα γνωρίσεις ποτέ από μέσα. Γιατί κινδυνεύεις... κινδυνεύεις να συνειδητοποιήσεις ότι άνθρωποι που θαύμαζες είναι στυγνοί εκμεταλλευτές που φοράνε το καλοσυνάτο τους προσωπείο μόνο όταν βρεθούν πίσω από το "γυαλί", αλλά κατά τ' άλλα δεν έχουν κανέναν θέμα να σε αντιμετωπίσουν σαν σκλάβο "πίσω από τις κάμερες", ενώ πριν τους έχεις πληρώσει για να σου δώσουν τα "φώτα" τους... κινδυνεύεις να συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν είναι αξιοκρατικό (αν δεν το ήξερες ήδη) κι ότι ειδικά αν το όνειρό σου είναι να ασχοληθείς με τις τέχνες, θα πρέπει, πέραν όλων των άλλων, να γίνεις και promoter, manager, λαντζέρης, ζιγκολό ή πουτάνα, ρουφιάνος και πλανόδιος πωλητής συνδετήρων... κινδυνεύεις να συνειδητοποιήσεις ότι η νύχτα είναι πάντα βρώμικη, ακόμα και σε χώρους που κινούνται άνθρωποι που νιώθουν ξεχωριστοί, "ψαγμένοι", ιδιαίτεροι λόγω των μουσικών τους ακουσμάτων, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο κενοί και πιο σιχαμεροί κι από τον τελευταίο σκυλά... κινδυνεύεις να γνωρίσεις μικροκαρχαρίες (που νομίζουν ότι είναι μεγαλοκαρχαρίες) που κηρύττουν επίπεδο, το παίζουν τίμιοι οικογενειάρχες και λαμπυρίζουν στο σκοτάδι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο γλοιώδεις εκμεταλλευτές που αν είσαι αγοράκι θα κοιτάξουν να σε ξεζουμίσουν και να σε υποσκελίσουν κι αν είσαι κοριτσάκι να σου ρίξουν κι έναν πούτσο επειδή σου κάνουν την τιμή να δουλεύεις γι' αυτούς ΤΖΑΜΠΑ... θα γνωρίσεις βέβαια κοριτσάκια που αξίζει να τους φέρονται έτσι, καθώς μόνη σημασία έχει η "βιτρίνα" της ντίβας κι ας υπάρχει μέσα "φτήνια" που δεν βρίσκεις ούτε στις εκπτώσεις, ενώ επίσης θα γνωρίσεις κι αγοράκια που αξίζει να τους φέρονται έτσι, καθώς την έχουν δει οι γαμιάδες της γειτονιάς, την ίδια στιγμή που η ρουφιανιά είναι το μόνο τους επίτευγμα κι ενώ ακόμα τους βάζει τις φωνές η μαμά τους για να πάνε να φάνε... κινδυνεύεις να γνωρίσεις ανθρώπους που θα στο παίξουν φίλοι, μόνο και μόνο για να χαλαρώσουν τις άμυνες σου και να στη φέρουν στην πρώτη ευκαιρία... κινδυνεύεις να συνειδητοποιήσεις ότι τα όνειρα, οι εικόνες, οι μουσικές, τα στιχάκια, όλα εκείνα που διαμόρφωσαν το παιδί το οποίο εξελίχτηκε στον ενήλικα που είσαι σήμερα, ήταν μια φούσκα. Περισσότερο απ' όλα, όμως, κινδυνεύεις να γίνεις σαν τα μούτρα τους για να επιβιώσεις...

Ο απώτερος σκοπός αυτού του κειμένου, λοιπόν, είναι να κάνω την εξής δήλωση: όχι δεν είμαι το πουτανάκι σας (ξέρετε ποιοι είστε), αλλά όχι, δεν θα γίνω και σαν τα μούτρα σας. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό μου όταν κοιτάζω στον καθρέπτη. Παρά μόνο τις σκέψεις μου όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι. Δεν παρατάω τα όνειρά μου κι ας έφτασαν πολλά να θυμίζουν εφιάλτες. Θα είμαι εδώ, με τα καλά και τ' άσχημά μου, θα παλεύω και θα στέκομαι δίπλα σε όσους πρέπει κι απέναντι σε όσους επιβάλλεται. Και για κανέναν καριόλη δεν θα δεχτώ να ζήσω με σπασμένα φτερά...

"Να πετάξεις ψηλά ποτέ μη φοβηθείς
Να ανοίξεις φτερά, τι κι αν γκρεμιστείς
Να ξύσεις πληγές, να ζήσεις και να πληγωθείς
Με σπασμένα φτερά μη δεχτείς να ζεις..."

Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 25.10.14 PLAYLIST



1. Rush - Spirit of the Radio
2. Royal Blood - Little Monster
3. Wolfmother - New Moon Rising
4. Audrey Horne - Down Like Suicide
5. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Έχω Γεννηθεί Σάββατο
6. Σέλας - Μια Κουρασμένη Ανάσα
7. Διάφανα Κρίνα - Με Ρωτούν οι Χειμώνες
8. Moral - Σαν Πεταλούδα Χάσου
9. Η.Ι.Μ. - Wings of a Butterfly
10. Lynyrd Skynyrd - Simple Man
11. Slipknot - Goodbye
12. Helloween - I Want Out
13. Dream Theater - A Rite of Passage
14. Sonata Arctica - Love
15. W.A.S.P. - Hold on to my Heart
16. 1550 - Να Καιγόμουνα
17. Κωνσταντίνος Τσιμούρης & Αλεξάνδρα Κόνιακ - Κοιμήσου Απόψε Εδώ
18. Μιρέλα Πάχου & Γιώργος Παντελιάς - Αγάπη
19. Τα Ξύλινα Σπαθιά - Φωτιά στο Λιμάνι
20. Dio - Dream On (Aerosmith cover)
21. Led Zeppelin - Stairway to Heaven

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 05/06/14 PLAYLIST

1. Rush - Spirit of the Radio
2. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Χαίρε
3. Πράσσειν Άλογα- Πρίγκιπες
4. Inner Voice - Καμμένο Χαρτί
5. Thin Lizzy - Whiskey In the Jar
6. Skyclad - Inequality Street
7. Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama
8. 1550 - Αμερικάνος
9. De Facto - Η Αυλή των Θαυμάτων
10. Stratovarius - Hunting High and Low
11. Kamelot - Karma
12. Χάσμα - Συνταγές
13. Διάφανα Κρίνα - Στο Πλάι Σου
14. Τρύπες - Ακούω την Αγάπη
15. Τζίμης Πανούσης - 17 Νοέμβρη Απόγευμα
16. Avantasia - Dying for an Angel
17. Sabaton - To Hell and Back
18. Alestorm - Shipwrecked
19. Grave Digger - Highland Farewell
20. Αφοι Κατσιμίχα - Ρίτα Ριτάκι
21. Αχαιοί - Πυξίδα
22. Μάσκες - Άρωμα
23. Jet - Are you Gonna Be My Girl
24. Γιάννης Κότσιρας - Πως Μπορώ
25. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Μαργαρίτα
26. Τα Ξύλινα Σπαθιά - Ατλαντίς
27. Anathema - Forgotten Hopes
28. Madrugada - Sirens
29. Δημήτρης Λιόλιος - Ξωτικό
30. Χρήστος Θηβαίος - Ποιός Εαυτός Μου
31. Κωνσταντίνος Τσιμούρης & Αλεξάνδρα Κόνιακ - Κοιμήσου Απόψε Εδώ
32. Τα Φώτα που Σβήνουν - Για Μια Παλιά Συμμαθήτρια
33. Στέργιος Νταουσανάκης - Πως Να Κρατήσω
34. Editors - Sugar
35. Depeche Mode - Strangelove
36. Twisted Sister - Come Out and Play
37. Ακέστορες - Στη Σαμαρκάνδη
38. Cruachan - Ride On
39. Leah - Old World
40. In Flames - Only for the Weak
41. 9ΜΜ - Δικηγόρος του Διαβόλου
42. 3W.GR - Κρυμμένα Λάθη
43. Τα Φρούτα του Δάσους - Παραμύθι
44. Blind Guardian - Sacred Worlds
45. Linkin Park - Until It's Gone
46. Ίχνη του Ανέμου - 6η Ιούνη
47. Boston - More than a Feeling
48. Αντίπερα Όχθη - Στην Ίδια Φυλακή
49. Άνευ Πόρων - Παράλληλο Σύμπαν
50. Dream Theater - Anna Lee
51. Placebo - Song to Say Goodbye
52. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν Πάει Άλλο
53. Διονύσης Κωτσάκης - Μη Ματώνεις Ουρανέ
54. Κώστας Τουρνάς - Τίποτα Δεν μας Φτάνει
55. Metallica - The Unforgiven II
56. Muse - Time is Running Out
57. Imagine Dragons - Radioactive
58. Νίκος Πορτοκάλογλου - Ό,τι δεν Σε Σκοτώνει
59. Ενδελέχεια - Βουτιά από Ψηλά
60. Poets of the Fall - Temple of Thought
61. Babe Ruth - The Mexican

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ



Και τότε, ακριβώς σ' εκείνο το σημείο που κάνει παύση η κιθάρα για να χιμήξει σαν αμμοθύελλα και να τα παρασύρει όλα στο διάβα της, για να επιτεθεί σαν ανεμοστρόβιλος από στροβιλίζουσες νότες, τότε την είδα. Μπήκε στο στούντιο μαζί με τη Μαριάννα και χωρίς να πει κουβέντα, για να μη μας αποσπάσει την προσοχή, πήγε και κάθισε στον καναπέ.


Περίεργο συναίσθημα, αλλά παρότι της έριξα μόνο μια φευγαλέα ματιά, προσπαθώντας να μην καρφωθώ, αυτή η εικόνα, η εικόνα της Ελισάβετ να μπαίνει στην αίθουσα κι εγώ να την αντικρίζω για πρώτη φορά, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου, λες κι εκείνη τη στιγμή τα μάτια μου μετατραπήκανε σε φωτογραφικό φακό και χιλιάδες φλας ακούστηκαν, αποτυπώνοντας εκείνη την εικόνα για πάντα μέσα μου. Νιώθω σαν να την αντικρίζω τώρα, νιώθω σαν να βλέπω τη θολή φιγούρα της να περνάει το κατώφλι της πόρτας του ελεεινού μου δωματίου και να στέκει εκεί και να μου χαμογελάει. Όπως και τότε. Με το που μπήκε στην αίθουσα ήξερα πως θα γυρνούσε να μου χαμογελάσει. Γνώριζα ήδη το σχήμα που θα έπαιρνε το πρόσωπό της καθώς θα μου χαμογελούσε. Γνώριζα ήδη τη ζεστασιά του. Ένα περίεργο déjà-vu, το οποίο έχει επαναληφθεί χιλιάδες φορές και σε άσχετες μεταξύ τους φάσεις από τότε στο μυαλό μου. Άνθρωποι με τους οποίους δεν βιώνεις déjà-vu, άλλωστε, δεν είναι ποτέ πραγματικά σημαντικοί για να διαδραματίσουν κάποιο πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου. Δεν ξέρω αν αυτό το συναίσθημα είναι ένα σημάδι ότι έχεις προϋπάρξει με τον άλλον στο παρελθόν, σε κάποια άλλη ζωή ίσως ή αν είναι προπομπός για το τι θα επακολουθήσει. Ξέρω όμως ότι είναι σημαντικό...

Το άνωθεν κείμενο αποτελεί απόσπασμα του βιβλίου "Το Πέταγμα του Ικάρου" του Δημοσθένη Καραγιαννόπουλου.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΣΧΟΛΗ "ΚΑΚΙΣΤΩΝ" ΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟ,ΒΑΓΓΕΛΗ,ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ AUDIO

Κατεβάστε εδώ την εκπομπή της Πέμπτης 22.05.14 στη Σχολή Κακών Τεχνών (η οποία έγινε Σχολή "Κάκιστων" Τεχνών) με τον Δήμο, τον Μάνο, τον Βαγγέλη των Rock Waves και τον Κώστα των Παρέα Κου-Κου!

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ CYANIDE 4, OI ADRENALIZE ΚΙ ΟΙ SILKED & STAINED ΣΤΟ GHOST HOUSE

Αυτή την Παρασκευή,25/4/14, oi Cyanide 4, οι Adrenalize κι οι Silked & Stained του "δικού μας" Γιώργου Ραχιώτη, τους οποίους φιλοξένησε και η Σχολή Κακών Τεχνών, θα εμφανιστούν στο Ghost House στο Γκάζι σ' ένα live "δυναμίτη"!!!


Cyanide 4 Mini Bio

Cyanide: liquid, colourless, very volatile with a bitter almond odour and highly toxic. 
Cyanide 4: Hard, angry, with a bittersweet flavour. Also highly toxic.
Results: raises adrenaline to the max.


Adrenalize mini Bio
Οι Adrenalize, δημιουργήθηκαν το Φθινόπωρο του 2012, στην Αθήνα. Κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά , με τίτλο ''Just a Shot'', αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της μπάντας, στο ευρύ κοινό, τον Οκτώβρη του 2013. Ύστερα από τα δύο πρώτα επιτυχημένα show τους στο Revenge of Rock, αλλά και στο Bat City, ανοίγοντας την συναυλία των Newman, επιστρέφουν στα Αθηναϊκά δρώμενα, ανανεωμένοι, αλλά και υποσχόμενοι για μία άκρως Rock n' Roll εμπειρία. Line up: Stacey Waste - Vocals Joey Savage - Guitars Cyco Billy - Guitars Vinnie Kayce - Bass Jerry Cobra - Drums

Silked & Stained mini Bio
Οι Silked & Stained δημιουργήθηκαν το 2009. Ξεκίνησαν παίζοντας το πρώτο τους live στο An Club και στη συνέχεια σε άλλες γνωστές μουσικές σκηνές όπως Bat City, Jasmine, Lazy, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε ιδέες για  δικό τους υλικό. Το 2011 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo single με τίτλο Lonely Road και τον Απρίλιο του 2014  το καινούργιο single, με τίτλο Much Love στη συλλογή Pure Rock 7 της Atlantis Records και του Atlantis FM 105,2. Line up: Alex Pantazis - vocals Tony Silked - guitar James Sarantides - keyboards George Rachiotis- bass Orpheus Lazz - drums
Silked & Stained Facebook Page

Silked & Stained youtube channel
https://www.youtube.com/channel/UCyxZHi9bLdI67BJ7YEa2jGA