H ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑ TOP BLOGS

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 29.11.15 PLAYLIST

1. Rush - The Spirit of Radio
2. 9ΜΜ - Ο Δικηγόρος του Διαβόλου
3. Σπιρτόκουτο - Αυτά Που Μας Φοβίζουν
4. Έμμονο Γκρίζο - Να Ξαναρθείς
5. 1550 - Τις Νύχτες Ντύνομαι Παιδί
6. Νικόλας Αδέσποτος & Georgia - Νοθεία
7. Γυμνά Καλώδια - Θέλω
8. Απόστολος Ψυχράμης - Σύννεφα
9. Δυτικές Συνοικίες - Ίκαρος
10. Δ.Ο.Γ.Μ.Α. - Γυμνός
11. Άγριες Φράουλες - Παράξενο Φιλί
12. Versus - Ένα Αδικογραμμένο Τραγούδι
13. Μεθυσμένα Ξωτικά - Ενώ Εσύ Κοιμόσουν
14. Grain - Η Αλίκη στη Χώρα των Θραυσμάτων
15. Γιώργος Δάρας & Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος - Με Μια Κιθάρα Συντροφιά
16. Ρόδο του Ανέμου - Σαν Τραγουδάκι Μισό
17. Λανθάνουσα Πορεία - Μια Φωτογραφία σου και Κάτι από Σένα
18. Κέρινοι και Ρει - Πίστεψέ Το

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΤΩΝ Δ.Ο.Γ.Μ.Α. ΚΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Η ελληνόφωνη ροκ πέθανε μετά το 2000; Ναι, καλά! Ίσως να ακούγετε λιγότερο στα ραδιόφωνα. Ίσως να μην είναι πια μόδα. Ακούστε όμως αυτή την Κυριακή στη Σχολή Κακών Τεχνών ένα ολοκαίνουριο κι αποκλειστικό κομμάτι μέσα από τον "ολόφρεσκο" δίσκο των Δ.Ο.Γ.Μ.Α.  "Γυμνή Αλήθεια", καθώς και το αφιέρωμα μας στην ελληνόφωνη ροκ σκηνή της νέας χιλιετίας και μετά το ξανασυζητάμε...

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΑΣ & ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ "ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ"

Και για να "ευλογούμε και λίγο τα γένια μας", ακούστε εδώ το ολοκαίνουριο κομμάτι "Με Μια Κιθάρα Συντροφιά" σε μουσική και στίχους του Γιώργου Δάρα και φιλική συμμετοχή του "καθηγητή" αυτής εδώ της Σχολής, Δημοσθένη Καραγιαννόπουλου.


Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ALBUM ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ELDRITCH - UNDERLYING ISSUES

Υπήρξε μια περίοδος, εκεί γύρω στην περίοδο κυκλοφορίας του "Blackenday" που είχα "κολλήσει" πραγματικά με τους Eldritch. Όντας γνήσιος οπαδός του progressive metal, είχα λατρέψει το πως οι Ιταλοί ήταν μια από τις λίγες πραγματικά προοδευτικές μπάντες του χώρου, καθώς, εν αντιθέσει με την πλειονότητα, δεν έπαιζαν prog απλώς αντιγράφοντας τις φόρμες του "Images and Words" των Dream Theater, αλλά εξελίσσονταν και διαφοροποιούνταν σε κάθε κυκλοφορία τους, πότε σκληραίνοντας τον ήχο τους και φτάνοντας σε ταχύτητες thrash metal, πότε παρουσιάζοντας μια πιο dark αισθητική και πότε "φλερτάροντας" με πιο hard rock κι εμπορικά ηχοχρώματα. Το "Blackenday", βέβαια, κυκλοφόρησε το 2007. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια κι οι ενδιάμεσες κυκλοφορίες της μπάντας δεν μ' ενθουσίασαν. Το "Gaia's Legacy" του 2011 ήταν ένα ιδιαίτερο, σαν εγχείρημα, concept album, το οποίο όμως ήταν μάλλον άστοχο κι ανεπιτυχές, ενώ το ανέμπνευστο περσινό "Tasting the Tears" πέρασε και δεν ακούμπησε, μην εξελίσσοντας καθόλου τον ήχο της μπάντας.

Κι ερχόμαστε στα δρώμενα του σήμερα και στο, εδώ παρουσιαζόμενο, "Underlying Issues" και στην παραδοχή, πια, πως η μπάντα έχει αποκτήσει μια συγκεκριμένη ταυτότητα από το "Blackenday" και μετά, καθώς είναι ο τρίτος στη σειρά δίσκος στον οποίον οι Eldritch ακολουθούν μια συγκεκριμένη πεπατημένη, χωρίς να ξαφνιάζουν, αλλά και χωρίς, για πρώτη φορά μετά από καιρό, να μπορεί να πει οποιοσδήποτε ότι απογοητεύουν. Διότι μπορεί πια οι Ιταλοί να είναι περισσότερο prog στην "ταμπέλα" παρά στην ουσία, αλλά είναι γεγονός πως ο νέος τους δίσκος είναι πιο δουλεμένος από τους προκατόχους του και περιέχει πραγματικά καλή μουσική. Στιχουργικά το album είναι αρκετά άμεσο, στοχεύοντας περισσότερο να "μιλήσει" στον μέσο ακροατή παρά να προβληματίσει ή να κάνει τη διαφορά, με τον Terrence Holler πάντως να δίνει "ψυχή" στον στίχο με τις ερμηνείες του, όντας σε εξαιρετική φόρμα. Στο μουσικό σκέλος, είναι φανερό πως οι Eldritch επέλεξαν να απλουστεύσουν λιγάκι τα ρυθμικά τους μέρη, χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι άρτια παιγμένα, δίνοντας τα όμως όλα στα κιθαριστικά solos. Πραγματικά νομίζω ότι είχα καιρό να ακούσω τόσο καλά κι εμπνευσμένα leads στο σύνολο ενός δίσκου.

Τελικά το "Underlying Issues" είναι ένα album που θα ακουστεί ευχάριστα από το σύνολο των οπαδών του σκληρού ήχου. Είναι μάλιστα παράδοξο το πως, ενώ δίνει την εντύπωση πως έχει στόχο την αμεσότητα παρά την πολυπλοκότητα,  "μεγαλώνει" μέσα σου με κάθε ακρόαση. Δεν ξέρω, βέβαια, αν είναι η δουλεία εκείνη που θα "μεγαλώσει" ξανά το όνομα των Ιταλών, αλλά, και καθότι ο Νοέμβρης είναι παραδοσιακά ένας "φτωχός" σε κυκλοφορίες μήνας, κερδίζει τον τίτλο του δίσκου του μήνα για μένα.




Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 22.11.15 PLAYLIST

1. Rush - The Spirit of Radio
2. Five Finger Death Punch - Jekyll and Hyde
3. Bon Jovi - It's My Life
4. Nightfall - Diva
5. Paradise Lost - Don't Belong
6. Iron Maiden - Dance of Death
7. FlyByWire - Μη Αναστρέψιμος
8. Δ.Ο.Γ.Μ.Α. - Χάνω τις Αισθήσεις Μου
9. Τρύπες - Μέσα στη Νύχτα των Άλλων
10. Μωρά στη Φωτιά - Μοιραίο Καραβάνι
11. Audioslave - Be Yourself
12. MetallicaHero of the Day
13. Keane - Nothing in my Way
14. Adele - Skyfall
15. Kamelot feat.Simone Simmons - House on a Hill
16. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Έχω Γεννηθεί Σαββάτο
17. Τα Ξύλινα Σπαθιά - Στο Βράχο
18. Παυλίνα Βουλγαράκη & Μπάμπης Στόκας - Λαβύρινθοι
19. Δημήτρης Καρράς & Αρετή Κετιμέ - Λυπάμαι
20. Νατάσσα Μποφίλιου - Το Αστέρι Μου
21. Θεοδοσία Τσάτσου - Σ' Αγαπάω
22. Queen - We Are the Champions

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ALBUM ΤΩΝ Δ.Ο.Γ.Μ.Α. "ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ"

Γιατί κάθε αλήθεια που έχει αξία είναι γυμνή. Γιατί κάθε κυκλοφορία του ευρύτερου χώρου της ελληνόφωνης ροκ στις μέρες μας είναι σπάνια και σημαντική. Γιατί, στην τελική, είναι μια παρέα αξιόλογων μουσικών και παιδιών, με τα οποία είχα και τη χαρά στο παρελθόν να μοιραστώ τη σκηνή. Γι' αυτούς και για διάφορους άλλους λόγους θεώρησα χρέος μου να αναφερθώ μέσα από το blog της εκπομπής στην κυκλοφορία του νέου δίσκου των Δ.Ο.Γ.Μ.Α. ο οποίος τιτλοφορείται "Γυμνή Αλήθεια". Το album αποτελεί τη δεύτερη δισκογραφική προσπάθεια της μπάντας κι έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα (και διατίθεται προς downloading) το τραγούδι "Χάνω τις Αισθήσεις Μου" σε μουσική και στίχους του Νίκου Γιακουμάκη, το οποίο αποτελεί και το πρώτο single του δίσκου. ενώ η μπάντα ετοιμάζεται "πυρετωδώς" για την παρουσίασή του, στις 5/12/15 στο Architecture Rock Cafe στου Ζωγράφου.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ.Ο.Γ.Μ.Α.
Οι Δ.Ο.Γ.Μ.Α. είναι ένα συγκρότημα που συμμετέχει επίσημα στην ελληνική rock σκηνή από το 2008, όπου ξεκίνησαν με live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και festival. Το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Νεκρή Ψυχή», το 2014 το digital single «Το Ταξίδι» και τώρα επιστρέφουν δυναμικά με τη δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Γυμνή Αλήθεια». Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από τον κοινωνικό – πολιτικό στίχο (και όχι μόνο), από τις ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και τα περίτεχνα φωνητικά. Την περίοδο αυτή συνεχίζουν τις live εμφανίσεις και συμμετέχουν σε festival κοινωνικού χαρακτήρα και όχι μόνο. Πλέον κυκλοφορούν τη δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Γυμνή Αλήθεια» από την Final Touch.

Στη «Γυμνή Αλήθεια» παίζουν οι:
Νίκος Γιακουμάκης (Φωνητικά - Πλήκτρα)
Νικόλας Μανούσης (Μπάσο)
Γιώργος Κρικέλης (Τύμπανα)
Νίκος Γαγγάδης (Κιθάρες, Ηχοληψία - Μίξη - Mastering)
Νίκος Γεωργάκης (Κιθάρες - Φωνή)
Φαίη Ψωμαδάκη (Πλήκτρα)

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 15.11.15 PLAYLIST

1. Rush - The Spirit of Radio
2. Breaking Benjamin - Angels Fall
3. Kasabian - Days Are Forgotten
4. Korn ft.Skrillex - Get Up!
5. Trivium - Blind Leading the Blind
6. W.A.S.P. - Scream
7. Eldritch - Changing Blood
8. Kollektiva - Έλενα
9. Σύννεφα με Παντελόνια - Σύννεφα με Παντελόνια
10. Δημήτρης Κοργιαλάς - Πουτάνα
11. Μάσκες - Σάββατο 31 Οκτώβρη
12. Hoobastank - The Reason
13. M.S.G. - Nightmare
14. Psychotic Waltz - My Grave
15. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Σα Να Μη Σ' Έχασα
16. Πυξ Λαξ - Ένα Παιδί Περπατάει με τα Χέρια
17. Ριφιφί - Αν Μ' Αρνηθείς
18. 2002 GR - Άννα
19. Stavento - Μάτια μου Όμορφα
20. Goin' Through ft.Μετζέλος & Αρτέμης - Η Πτώση
21. Active Member - Λαβωμένο Ξωτικό

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ VIDEO CLIP ΤΟΥ DEAN O' SELLY ΜΕ GUESTS ΜΕΛΗ ΤΩΝ THE SILENT WEDDING

Ο Dean O' Selly, κατά κόσμον Άρης Σελίμαϊ, είναι ένας άκρως ταλαντούχος κιθαρίστας και μουσικοσυνθέτης που κινείται στον ευρύτερο χώρο του hard rock και στη Σχολή Κακών Τεχνών έχουμε την τιμή να σας παρουσιάζουμε το νέο του videoclip, με τίτλο "Late Night Call", στο οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Μάριος Καραναστάσης, τραγουδιστής των The Silent Wedding, αλλά κι ο πληκτράς της μπάντας, Γιάννης Θερμός.

Μερικές πληροφορίες για τον Dean O' Selly. Υπήρξε μαθητής του γνωστού κιθαρίστα Ιωάννη Αναστασάκη και μέλος των Κουρδιστό Πορτοχάλι και Destiny Heroes, μεταξύ άλλων, ενώ εδώ και κάποιο καιρό ακολουθεί solo καριέρα, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο του 'EP "The Deliverance" σε παραγωγή Bob Katsioni. Και φυσικά περιμένουμε πολύ περισσότερα απ' αυτόν στο μέλλον. Προς το παρόν, απολαύστε παρακάτω το καινούριο του videoclip "Late Night Call"




Μουσική-στίχοι: Dean O' Selly

Dean O' Selly - Κιθάρες
Μάριος Καραναστάσης - Φωνή
Γιάννης Θερμός - Πλήκτρα
Αποστόλης Μίστογλου - Τύμπανa


Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Underground Music Studios
στο Περιστέρι από τον Δημήτρη Κατσαρό
Παραγωγή Δημήτρης Κατσαρος + Dean O' Selly



Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ"

"Και ξέρεις κάτι; Μ' έχουν κουράσει τα τυπικά "τι κάνεις"; Έχω σιχαθεί τις προβλέψιμες συζητήσεις, τους προβλέψιμους ανθρώπους, τις προβλέψιμες ημέρες. Μ' έχουν κουράσει οι άμυνες, οι φτηνές δικαιολογίες, τα φτηνά όνειρα, η φτήνια στο σύνολό της. Έχω σιχαθεί το ότι θυμόμαστε τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μας... εραστές, φίλους, οικογένεια, εχθρούς... όχι από το όνομά τους ή την έκφραση του προσώπου τους, αλλά από τη... σειρά κατάταξής τους. Παντού, πάντα κι όλοι αριθμοί. Έχω βαρεθεί να ακούω για γαμήσια, προβλήματα στη δουλειά, για το γκομενάκι που τα "πέταξε" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για καριέρες του κώλου και για ξεκατινιάσματα. Μ' έχουν κουράσει οι "φίλοι" που στην πραγματικότητα είναι εχθροί έτοιμοι να μου την κάνουν στην πρώτη ευκαιρία τους οποίους κρατάω κοντά μου γιατί... έτσι προστάζει το γνωστό ρητό. Έχω σιχαθεί τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα έτοιμοι να με βοηθήσουν και να μου σταθούν, αλλά ποτέ δεν δύνανται να ακούσουν και να κατανοήσουν τι εγώ πραγματικά ζητάω ή τι εγώ έχω πραγματικά ανάγκη. Έχω βαρεθεί τους χιλιάδες απλούς γνωστούς που παίρνουν στη ζωή μου τη θέση ανθρώπων που "έσβησα", από το κινητό μου, από την οθόνη μου, από την καθημερινότητα μου και που προσποιήθηκα, όπως όλοι, όπως κι εκείνοι πιθανώς, ότι τους έσβησα από μέσα μου. Οικτίρω την κοινωνία η οποία κρίνει το αν θεωρούμαι επιτυχημένος όχι μέσα από τη δουλειά και τον κόπο μου, όχι μέσα από το ταλέντο, από την καλοσύνη και την αφοσίωσή μου, αλλά από την ικανότητα μου να "πατάω επί πτωμάτων", ανελισσόμενος κοινωνικά κι επαγγελματικά παίρνοντας σαν αρπακτικό τη θέση, την ψυχή και τα σωθικά των τριγύρω μου. Έχω σιχαθεί το ότι όλοι προσπαθούμε να αμαυρώσουμε την ομορφιά, να την κάνουμε ασχήμια, αντί να αντλούμε ομορφιά μέσα από την ασχήμια. Έχω βαρεθεί, τέλος, να ακούω ανθρώπους να μιλάνε για μοίρα, για τον καλόβουλο Θεό, για τα καλύτερα που θα έρθουν και για τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε, προσπαθώντας να με πείσουν ότι είμαι καλά, απλά και μόνο επειδή αναπνέω ή έχω ένα πιάτο φαγητό ή επειδή έχω την υγεία μου. Κατ' αρχήν, για ποιά υγεία μιλάμε, όταν ζούμε σε έναν κόσμο ψυχικά άρρωστο, σε έναν κόσμο στον οποίοι οι μισοί από εμάς θα πεθάνουμε στο τέλος από αυτοάνοσα; Και ναι, πες με αχάριστο, αλλά δεν μου αρκεί μονάχα να αναπνέω. Κι αν ακούς απόψε το παραλήρημά μου, μπορείς να με κρίνεις όπως θες ή μπορεί αύριο να το έχεις ξεχάσει. Κρίνε με ως πεσιμιστή, ακόμα και μίζερο, δεν με πειράζει. Γιατί εγώ ξέρω πως έχω προσφέρει πέντε πραγματικά χαμόγελα στη ζωή μου, ξερώ πως έχω δώσει χωρίς να περιμένω να πάρω τίποτα σε αντάλλαγμα. Μπορείς να πεις το ίδιο για τον εαυτό σου; Γιατί από αυτό κρινόμαστε, ξέρεις. Από τις πράξεις μας. Όχι από όσα είχαμε μέσα μας, αρετές, λόγια, συναισθήματα. Εγώ, λοιπόν, τα έχω καλά με μένα και δεν με νοιάζει αν θα με κρίνεις επειδή θέλω να ζω απ' τη δουλειά μου και δεν θέλω καριέρα για να ζω για κείνη ή επειδή θέλω ποίηση στη ζωή μου και στιγμές αιώνιες στον χρόνο. Όχι, δεν δίνω δεκάρα αν θα με κρίνεις επειδή δεν θέλω αγάπες που να ξεχνιούνται πιο γρήγορα από έναν καφέ η έρωτες αγορασμένους στις εκπτώσεις. Δεν ζηλεύω τις σχέσεις βολέματος κι αλληλοεκμετάλλευσης που βλέπω παντού γύρω μου και, συγχώρα με αν μεγαλώνω και πια δεν μ' ενδιαφέρουν τόσο οι κουβέντες για κραιπάλες, βυζιά, μόδα ή ακόμα και ποδόσφαιρο, αλλά προτιμώ να μιλάω για τέχνη, για ιδέες, για ιδανικά. Για αληθινά συναισθήματα. Τι σπάνιο πράγμα. Ανεκτίμητο. Σχεδόν τόσο όσο η έκφραση που έχεις πάρει στο πρόσωπό σου.

Σ' ευχαριστώ που μ' άκουσες..." 

(Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι μέρος του, αδημοσίευτου ακόμα, μυθιστορήματος του Δημοσθένη Καραγιαννόπουλου με τίτλο "Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς")

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 01.11.15 PLAYLIST

1. Rush - The Spirit of Radio
2. Joan Jett & The Blackhearts - I Love Rock 'n' Roll (Arrows)
3. Judas Priest - Diamonds and Rust (Joan Baez)
4. Northern Kings - We Don't Need Another Hero (Tina Turner)
5. Demons and Wizards - White Room (Cream)
6. Blind Guardian - To France (Mike Oldfield)
7. Αφοί Κατσιμίχα - Ο Παλιάτσος κι ο Ληστής (Bob Dylan)
8. Αντίπερα Όχθη - Ένα Πέπλο της Σιωπής... (Πυξ Λαξ)
9. Δυτικές Συνοικίες - Δημοσθένους Λέξις (Διονύσης Σαββόπουλος)
10. Μεθυσμένα Ξωτικά - Ηλεκτρικός Θησέας (Παύλος Σιδηρόπουλος & Μαρία Φωτίου)
11. Gamma Ray - It's a Sin (Pet Shop Boys)
12. Turisas - Rasputin (Boney M)
13. Yngwie Malmsteen - Gimme! Gimme! Gimme! (Abba)
14. Metallica - Turn the Page (Bob Seger)
15. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Μπαγάσας (Νικόλας Άσιμος)
16. Χίλια Χρόνια - Το Γράμμα (Σωκράτης Μάλαμας)
17. Πυξ Λαξ - Μια Ζωή Μέσα στους Δρόμους (Χάρις Αλεξίου)
18. Johnny Cash - Hurt (Nine Inch Nails)
19. Nirvana - The Man Who Sold the World (David Bowie)
20. Apocalyptica - Nothing Else Matters (Metallica)