H ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑ TOP BLOGS

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ CYANIDE 4, OI ADRENALIZE ΚΙ ΟΙ SILKED & STAINED ΣΤΟ GHOST HOUSE

Αυτή την Παρασκευή,25/4/14, oi Cyanide 4, οι Adrenalize κι οι Silked & Stained του "δικού μας" Γιώργου Ραχιώτη, τους οποίους φιλοξένησε και η Σχολή Κακών Τεχνών, θα εμφανιστούν στο Ghost House στο Γκάζι σ' ένα live "δυναμίτη"!!!


Cyanide 4 Mini Bio

Cyanide: liquid, colourless, very volatile with a bitter almond odour and highly toxic. 
Cyanide 4: Hard, angry, with a bittersweet flavour. Also highly toxic.
Results: raises adrenaline to the max.


Adrenalize mini Bio
Οι Adrenalize, δημιουργήθηκαν το Φθινόπωρο του 2012, στην Αθήνα. Κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά , με τίτλο ''Just a Shot'', αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της μπάντας, στο ευρύ κοινό, τον Οκτώβρη του 2013. Ύστερα από τα δύο πρώτα επιτυχημένα show τους στο Revenge of Rock, αλλά και στο Bat City, ανοίγοντας την συναυλία των Newman, επιστρέφουν στα Αθηναϊκά δρώμενα, ανανεωμένοι, αλλά και υποσχόμενοι για μία άκρως Rock n' Roll εμπειρία. Line up: Stacey Waste - Vocals Joey Savage - Guitars Cyco Billy - Guitars Vinnie Kayce - Bass Jerry Cobra - Drums

Silked & Stained mini Bio
Οι Silked & Stained δημιουργήθηκαν το 2009. Ξεκίνησαν παίζοντας το πρώτο τους live στο An Club και στη συνέχεια σε άλλες γνωστές μουσικές σκηνές όπως Bat City, Jasmine, Lazy, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε ιδέες για  δικό τους υλικό. Το 2011 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo single με τίτλο Lonely Road και τον Απρίλιο του 2014  το καινούργιο single, με τίτλο Much Love στη συλλογή Pure Rock 7 της Atlantis Records και του Atlantis FM 105,2. Line up: Alex Pantazis - vocals Tony Silked - guitar James Sarantides - keyboards George Rachiotis- bass Orpheus Lazz - drums
Silked & Stained Facebook Page

Silked & Stained youtube channel
https://www.youtube.com/channel/UCyxZHi9bLdI67BJ7YEa2jGA

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ROCK WAVES 03.04.14 AUDIO

Κατεβάστε εδώ την σύμπραξη των Rock Waves με τη Σχολή Κακών Τεχνών, στο πλαίσιο της παρουσίας των Ο.Μ.Ν.Ι.Α. στο studio του Atlantis 105,2.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Αυτή την Πέμπτη, 10/4/14, η Σχολή Κακών Τεχνών at Atlantis 105,2 FM κι ο Demosthenis Karayiannopoulos θα έχουν τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν τους "παλιούς" της ελληνόφωνης ροκ Διόνυσος, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το 4ο τους album, "Η Γη είναι Επίπεδη", σε μια εκπομπή που θα ροκάρουμε λίγο πιο "μπασταρδεμένα", έχοντας μαζί μας και την Mariam Nikou των ROCKBASTARDS. Αυτή την Πέμπτη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Μόνο στον Atlantis 105,2!

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΣΤΗ NO REGRETS RECORDS ΟΙ ΜEDEN AGAN

Ευχάριστα νέα από το "στρατόπεδο" των Meden Agan, τον κιθαριστα των οποίων, Ντίμαν Κουτσογιαννόπουλο, φιλοξενήσαμε στη Σχολή Κακών Τεχνών, καθώς η μπάντα υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με τη No Regrets Records. Το νέο album της μπάντας, το οποίο θα τιτλοφορείται "Lacrima Dei", αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη  με την προαναφερθείσα εταιρία, η οποίο αποτελεί παράρτημα της No Remorse Records. Να θυμήσουμε ότι θα είναι ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος με τη Μάγια Καμπάκη στα φωνητικά, η οποία αντικατέστησε την Ιλιάνα Τσακιράκη.
 

Το επερχόμενο album της μπάντας ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από τον Mark Adrian στα ARTEMIS STUDIOS,  ενώ το mastering πραγματοποιήθηκε στα FINNVOX STUDIOS της Φινλανδίας από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Mika Jussila (Nightwish, Stratovarius, Sonata Arctica).




ΣΧΟΛΗ ΚΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ PLAYLIST 03.04.2014

1. Rush - Spirit of the Radio
2. Κάρμα & Δημήτρης Λιόλιος - Φως Δυνατό
3. Ενδελέχεια - Χάρτινες Σαϊτες
4. Archive - You Make Me Feel
5. Motivo 4 & Νικήτας Κληντ - Το Ψυγείο
6. Κυνηγοί Ονείρων - Δαιμονικό Νανούρισμα
7. Διάφανα Κρίνα - Μέρες Αργίας
8. Γιάννης Αγγελάκας - Σαράβαλο
9. Έμμονο Γκρίζο - Η Άνοιξη Κουράστηκε
10. Αλκίνοος Ιωαννίδης & Σωκράτης Μάλαμας - Γιατί Δεν Έρχεσαι Ποτέ
11. The Cult - Painted On My Heart
12. The Cardigans - My Favourite Game
13. Ο.Μ.Ν.Ι.Α. - Ραντεβού στο Παραμύθι
14. Ex-Airesis - Το Τραγούδι των Ψυχών
15. De Facto - Η Αυλή των Θαυμάτων
16. Queensryche - Lady Jane
17. Led Zeppelin - Stairway to Heaven
18. Ραλλία Χρηστίδου - Πόση Αλήθεια Αντέχεις
19. Δημήτρης Καρράς - Μια Ξυπόλυτη Ευχή
20. Πυξ Λαξ - Σαν Ψέμα
21. Χίλια Χρόνια & Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν Έχει η Θάλασσα Άκρη
22. Αχαιοί - Πυξίδα
23. Ο.Μ.Ν.Ι.Α. - Γκαρσονιέρα
24. 1550 - Ταξιδιώτης της Ερήμου
25. Ο Κουρέας κι οι Χειρότεροι Πελάτες του - Κολωνάκι-Μετρό
26. Isnogood - Ο Γιός του Ανέμου
27. Love in Sadness - Σφαίρα στο Κεφάλι
28. Φάνης Σαπατίνας - Μπορώ να Πετώ
29. Cinderella - Nobody's Fool
30. Eldritch - Alone Again
31. Iron Maiden - Only the Good Die Young
32. Όνυξ - Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία
33. Polis - Φεύγεις Ξανά
34. Δημήτρης Λιόλιος & Σϋννοια - Το Αερόστατο
35. Μέντορες - Όρκος
36. Τα Ξύλινα Σπαθιά - Φωτιά στο Λιμάνι
37. Νίκος Πορτοκάλογλου - Να με Προσέχεις
38. Ριφιφί - Αν μ' Αρνηθείς
39. Μπλε - Κόκκινο Φιλί
40. Γιάννης Χαρούλης - Σύννεφα του Γιαλού
41. Όναρ & Γιάννης Κότσιρας - Δεν Ξέρω Τίποτα για Μένα
42. Axel Rudi Pell - When Truth Hurts
43. H.I.M.- The Sacrement
44. Sinema - Δέντρο
45. Norma the Band - Εναντίον
46. Δημήτρης Κοργιαλάς - Πουτάνα
47. Inner Voice - Καμμένο Χαρτί
48. The Beatles - Helter Skelter
49. Eldritch - The Trade
50. Dream Theater - Panic Attack
51. Σκιάς Φως - Σαν Προσευχή
52. Apolia - Μ' Αγαπά, Δεν Μ' Αγαπά
53. Χερουβείμ - Τελείωσε η Μέρα
54. Slipknot - Dead Memories
55. Α.Τ.Μ. - Μηδέν
56. Άγριες Φράουλες - Παράξενο Φιλί
57. The Wigs - Κυανέ Ουρανέ
58. Joe Satriani - All Alone
59. Carlos Santana & Rob Thomas - Smooth
60. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Μικρές Νοθείες
61. FlyByWire - Χαμένος
62. Δυτικές Συνοικίες - Μοντέρνα Προβλήματα
63. Manifesto - Στιγμή
64. Μοντάζ - Το Κυνήγι της Βροχής
65. David Lee Roth - Just Like Paradise
66. Σάκης Μπουλάς - Έκθεση Ιδεών
67. Διονύσης Κωτσάκης & Carpe Diem - Ένα Τσιγάρο Απ' Τα Βαριά
68. Νίκος Πορτοκάλογλου - Μετρώ τα Κύματα
69. Αρτέμης Ευθύμης - Έτσι Είναι γιατί Έτσι Πάει
70. Μωρά στη Φωτιά - Κάτω στη Πόλη
71. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
72. Rush - Spirit of the Radio

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ "ΗΡΩΕΣ" ΤΗΣ ΡΟΚ... PART 1...

Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη. Εδώ που τα λέμε, τις περισσότερες φορές δεν είναι. Δεν θα μπορούσε παρά να ισχύει το ίδιο και για τη μουσική. Στο παρόν άρθρο, λοιπόν, θα ασχοληθούμε με κάποιους μουσικούς οι οποίοι, αν και δεν έμειναν ακριβώς στην αφάνεια, όπως αναφέρει γλαφυρά ο τίτλος, δεν κέρδισαν την απόλυτη αναγνωρισιμότητα που πιθανόν άξιζαν, μένοντας, κατά κάποιον τρόπο, στη “σκιά” κάποιων άλλων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: αν βγεις έξω στον δρόμο και ρωτήσεις δέκα άτομα (ανεξαρτήτως μουσικών προτιμήσεων) αν γνωρίζουν τον Jim Morrison, οι εννιά πιθανότατα θα σου απαντήσουν καταφατικά. Πόσοι από αυτούς θα γνωρίζουν τον Ray Manzarek όμως; Διότι ο, πολωνικής καταγωγής, Αμερικάνος πληκτράς, ο οποίος “έφυγε” προσφάτως από κοντά μας, υπήρξε εξίσου κομβικός με τον Morrison στη δημιουργία του “μύθου” των Doors, όντας συνιδρυτής της μπάντας, αλλά κι ο άνθρωπος που καθόρισε το μουσικό ύφος του συγκροτήματος. Ο Μorrison όμως ήταν η “εικόνα” της μπάντας προς τα έξω, ήταν ο star, ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης, ο “καταραμένος ποιητής”, ο οποίος με τον πρόωρο θανατό του έγινε “θρύλος”. Όχι αδίκως. Ο Morrison ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες και ταλαντούχες μουσικές προσωπικότητες του περασμένου αιώνα. Ένα τρομακτικά ανήσυχο πνεύμα. Θα τα είχε καταφέρει, όμως, χωρίς τον Manzarek;

Ένα από τα σπουδαιότερα, επιδραστικότερα, διαχρονικότερα σχήματα του hard rock είναι οι Led Zeppelin. Μιλώντας επί προσωπικού, είναι ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, καθώς πραγματικά θεωρώ ότι καθ’ όλη της διάρκειας της καριέρας τους κυκλοφόρησαν μόνο εξαιρετικές δουλειές, όντας μια από τις ελάχιστες μπάντες που μου έδινε πάντα την αίσθηση ότι δεν συμβιβάστηκε, δεν “ξεπουλήθηκε” ποτέ, έστω και λίγο, όντας πάντα παρέα, οικογένεια κι όχι “μπίζνα”, όπως τα περισσότερα από τα υπόλοιπα συγκροτήματα “πρώτης γραμμής”. Διότι θα μπορούσαν να είχαν συνεχίσει μετά τον θάνατο του ντράμερ John Bonham. Δεν το έκαναν όμως. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, το ότι ο λιγότερο προβεβλημένος από τους τέσσερις Zeps ήταν και ο πιο πολυπράγμων! Αναφέρομαι στον John Paul Jones, μπασίστα/πληκτρά/ενορχηστρωτή/πολυεργαλείο της μπάντας! Οι Zeppelin ήταν μια από τις πιο “καλοκουρδισμένες” ροκ μηχανές όλων των εποχών, με τον ήσυχο κι εσωστρεφή Jones να δένει “αρμονικά” με τον “φασαριόζο” Bonham, τον “ξανθό Άδωνι” Plant και τον, ολίγον τι, “εφετζή”, αν και παικταρά, Jimmy Page. Οι Led Zeppelin υπήρξαν ο ορισμός της ομάδας. Εκείνος όμως που κινούσε λίγο παραπάνω τα νήματα, έστω κι από το παρασκήνιο, ήταν ο Jones.

O Tim “Ripper” Owens, από την αλλη, είναι “άλλο ανέκδοτο”. Φωνάρα, χαρισματικότατος, αλλά απολύτως άτυχος στις επιλογές του. Θυμάμαι μια περίοδο που κυκλοφορούσε το εξής ανέκδοτο: “πολύ άτυχο παιδί αυτός ο Ripper. Πήγε στους Judas Priest, επέστρεψε ο Halford. Πήγε στους Iced Earth, επέστρεψε ο Barlow. Αν πήγαινε στη Ferrari, θα επέστρεφε ο Schumacher (μακάρι να γίνει καλά ο άνθρωπος)”! O Owens, του οποίου η ιστορία της πρόσληψής του στους Judas Priest έγινε ταινία στο “Rock Star”, είναι κατά τη γνώμη του γράφοντος, μια από τις καλύτερες metal φωνές της τελευταίας 20ετίας και κυκλοφόρησε εξαιρετικούς δίσκους και με τους Judas Priest (“Demolition”) και με τους Iced Earth (“Framing Armageddon”). Η φωνή του συνδυάζει με μαγευτικό τρόπο την έκταση με το “γρέζι”. Έχει μέινει όμως, ως τώρα, στη “σκιά” αλλων διότι ποτέ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι εξαιρετικό από το μηδέν. Κάτι που να ήταν τελείως δικό του…

Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος 

(Το παρόν άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο "μουσικό καφενεδάκι" του www.atlantisfm.gr )

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΟΙ Ο.Μ.Ν.Ι.Α. LIVE ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την Παρασκευή 4 Απριλίου και μόλις έναν μήνα μετά την παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ “Ήρθε η ώρα“,
οι Ο.Μ.Ν.Ι.Α θα βρίσκονται στη σκηνή της Αρχιτεκτονικής.

Στα live, που η επαφή τους με το κοινό είναι άμεση και η ατμόσφαιρα ενθουσιώδης,
εκτός από τα δικά τους τραγούδια, παίζουν διασκευές κομματιών
από την ελληνική και την ξένη μουσική σκηνή.

Οι Ο.Μ.Ν.Ι.Α, έχοντας ζωντάνια, ωριμότητα και αμεσότητα,
κουβαλάνε στις αποσκευές τους τη δυναμική, την απλότητα και την αύρα από καλλιτέχνες που έχουμε αγαπήσει,
θαυμάσει και τραγουδήσει (Πυξ Λαξ, Μαχαιρίτσας, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Σιδηρόπουλος κ.α.).

Το cd “Ήρθε η ώρα“ κυκλοφορεί από την εταιρεία PROTASIS MUSIC
και περιλαμβάνει 9 τραγούδια (Οκτώ με ελληνικούς στίχους και ένα με ξένους στίχους).

ΟΙ Ο.Μ.Ν.Ι.Α. είναι:
Αλέξανδρος Θεοδωρής: Φωνή-Ακουστική κιθάρα
Νικόλας Κολοκοτρώνης: Στίχοι
Φώτης Κασιμάτης: Μπάσο
Συμμετέχουν:
Σταμάτης Βλασσόπουλος: Ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Χαρίλας: Τύμπανα
Χρήστος Πούλιας : Πλήκτρα

Τη συναυλία θα ανοίξει μία ακόμα τραγουδοποιός της δισκογραφικής εταιρείας PROTASIS MUSIC, η Μαρία Μαθιουδάκη,
με τραγούδια από τον προσωπικό της δίσκο, με τίτλο “Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε”.

Πληροφορίες & Κρατήσεις: 210 9014428

Ελασιδών 6 (Πειραιώς 116, Γκάζι), πρόσβαση από Μετρό Κεραμεικός
www.arhitektonikilive.gr
Ώρα έναρξης: 22:00
Τιμή εισόδου:10 ευρώ με ποτό